Facklitteratur: böcker om gambling

gambling_jpg_2443274bEtt lite otippat ämne som jag faktiskt har fastnat för när det kommer till facklitteratur är gambling. Ja, jag vet, det är väl inte många som skulle tippa på att en 22å-rig tjej skulle tycka om att läsa böcker om gambling, och ännu mindre syssla med det själv. Faktum är att jag inte spelar särskilt mycket själv, men eftersom jag har en väldigt gamblingintresserad pojkvän har jag fått lära mig mycket om vad det är han sysslar med på dagarna, och även bett honom tipsa mig om olika böcker.

Så, i det här inlägget tänkte jag berätta lite mer om ett par av mina favoriter. Häng med!

Fortune’s Formula

Författaren William Poundstone har skrivit den här oerhört intressanta boken om två stycken matematiker och vetenskapsmän som skapade en matematisk formel för att bli rik snabbt – på gambling. De tog med sig formeln till Las Vegas och det visade sig att den faktiskt fungerade. Då bestämde de sig för att testa sitt system på aktiemarknaden, och det fungerade där också. Det här är en av min pojkväns favoriter, och numera faktiskt en av mina också. Jag tänker inte berätta hur det slutar för de två genierna, men jag kan varmt rekommendera dig att läsa den!

Winning blackjack for the serious player

Den här boken av författaren Edwin Silberstang har väckt mitt intresse för att det enda kortspel jag själv faktiskt tycker är hyfsat roligt att spela är just blackjack. Här får vi en grundläggande och systematisk genomgång om ett spel som faktiskt egentligen går att påverka utfallet av väldigt mycket. Det handlar egentligen om två saker: sannolikhetslära och disciplin. Båda två behandlas i detalj i Edwin Silberstangs bok. Det här är verkligen det definitiva verket för den som är intresserad av att läsa och lära sig mer om black jack. Den rekommenderas varmt!