Böcker jag älskar!

love-booksJa, till att börja med tänkte jag berätta lite om vilka typer av böcker jag tycker om, och alltså vilka böcker ni kommer kunna läsa om här på min alldeles egna blogg; bokpärlor. För min tanke är att jag allra främst faktiskt kommer skriva om böcker som jag tycker är bra – det finns ju väldigt många dåliga böcker där ute och min filosofi är i alla fall att livet är för kort för att slösa sin tid på dem.

Så, vilken typ av böcker tycker jag allra mest om? Ja, till att börja med kan man konstatera att jag gillar romaner väldigt mycket. Jag läser också en hel del faktaböcker, men det är romaner jag verkligen brinner för. Jag tycker om klassiker, och jag tycker om nya välskrivna romaner också. När det kommer till facklitteratur så läser jag gärna böcker som man kan lära sig något av – böcker som erbjuder läsaren möjligheten att förbättra någon viss färdighet eller utöka sin kunskap inom ett visst område. Jag gillar helt enkelt att hela tiden lära mig saker, och jag hoppas att jag aldrig kommer sluta utvecklas – vare sig som läsare eller som människa.

Några av mina favoritförfattare när det kommer till skönlitteratur är Jonas Hassen Khemiri, Emma Cline (även om hon bara har skrivit en bok än så länge), Earnest Hemingway och Jay McInerney – för att bara nämna några stycken. Och då har vi som sagt bara pratat om skönlitteratur och romaner – när det kommer till faktaböcker är det en helt annan historia. Då tycker i alla fall inte jag att författaren är lika viktig som den är med skönlitteratur, utan jag brukar då välja vad jag ska läsa via ämne istället.

Avslutningsvis: vad letar jag efter i en bok? Jag vill sugas in och försvinna i en annan värld, i en annan verklighet.

ADD YOUR COMMENT